Hvem er jeg?
Foto: Jesper Holm (c)

I 1966 kom jeg til verden i Søborggårds Sogn. De første 6 år af mit liv boede jeg i Tingbjerg, men det var mens det stadig var et pænt kvarter, hvor vi kunne lege på stræder og gader, uden risiko for andet end at tisse i bukserne, hvis man var for langt hjemmefra, når det var NUUUU!

 

Herefter flyttede min familie og jeg til Farum, hvor jeg blev boende i rigtig mange år. Hestepige om en hals, indtil sex, drugs & rock'n'roll tog over ... altså sådan cirka billedligt talt ;-)

 

Ved 18-års tiden påbegyndte jeg en kontoruddannelse og da jeg var ca. 21 år flyttede jeg til Danmarks svar på the Big Apple - København, the Big Shawarma. Sidst i 20'erne flyttede jeg retur til Farum for en relativt kort bemærkning, for i 1997 gik turen til Midtsjælland, hvor jeg bor idag - ved Tybjerg, der ligger sådan cirka mellem Ringsted, Haslev og Næstved.

Når man vågner op en morgen, 10 kg tungere !!

Min historie er ikke så speciel endda. Som så mange andre, har jeg prøvet at vågne op en morgen, stige på vægten og opdage, at tallet er steget med 10 kg i forhold til igår. For det VAR da igår jeg sidst vejede mig, var det ikke?! Det var i slutningen af 90'erne, og jeg havde simpelthen ikke lige opdaget, at de ekstra kilo havde sneget sig på.

Jeg har egentlig altid været aktiv. Først som hestepige på rideskolen, hvor jeg også arbejdede i en periode, dernæst som fritidskanoist på vandet omkring Nybro i en kano, min daværende kæreste nærmest boede i. Jeg har spillet fritidsbadminton, og siden 1991 har jeg været engageret i hundeverdenen, hvilket jo også giver lidt motion. Jo jo, jeg har skam også været meldt ind i diverse fitnesscentre i mine unge dage - f.eks. Form & Figur, da de eksisterede, men det fangede aldrig rigtig min interesse. Det var før det blev rigtig populært at gå på motionshold.

Men den forårsdag først i 30'erne (altså mine 30'ere, ikke århundredernes), da jeg vågnede op på en badevægt, blev startskudet til mere koncentreret motion. Jeg røg ned og købte en DVD med Charlotte Bircow, et par CB Balls, en måtte og så var det ellers igang.

Mindst 4 dage om ugen trænede jeg til Charlottes milde røst - både aerobic, balder af stål og stephalløj. Kombineret med stort set kun at spise grøntsager et par uger, resulterede i at en del af de for mange kilo røg af igen !

 

Så blev jeg ramt af alder

Og den slags skal man ikke spøge med, når det drejer sig om vægt. Jo ældre, jo sværere er det at smide de ekstra kilo. Til gengæld sætter de sig nemmere, hvilket jo er meget uretfærdigt !! I løbet af de næste mange år resulterede det i alverdens mange forskellige kure. Jeg har prøvet suppekure, citronfastekure, Flad mave kure, Fit for Life, DDV, Nupo, Herbalife, Dukan, LCHF, 5:2, 8:16, havregrynskuren, kalorietælning osv. osv.

I årenes løb har jeg erfaret, at slankekure ikke er godt for ret meget. Nogle af dem er særdeles effektive til at smide nogle kilo, men hvis man vender tilbage til sin gamle livsstil, når kuren er ovre, så vender man også tilbage til sin gamle vægt - eller måske en endnu højere vægt. Der skal en livsstilsændring til, hvis man skal opnå OG holde et vægttab.

 

Sense

Igennem årene med for meget (forkert) fokus på mad, har jeg udviklet overspisning, og jeg har i perioder slet ikke haft styr på min stopknap. Derfor er der to ting, der virker for mig - at tælle kalorier, hvilket er besværligt i længden, eller at følge en livsstil, der guider mig igennem den kost jeg spiser. 5:2 kuren har jeg også haft rigtig god erfaring med, men jeg har manglet noget at holde mig til de dage, hvor jeg måtte spise almindeligt.

Derfor faldt jeg for Sense. Når man først har lært de forskellige mængder - håndfulde - at kende, så er det nemt at huske, og dels slipper man for altid at veje sin mad og taste den ind i f.eks. Madlog, dels slipper man for at være hende den mærkelige, der idag ikke spiser grøntsager, der er groet under jorden, og imorgen ikke spiser kulhydrater, og i overmorgen noget helt tredje. Sense er helt almindelig mad, hvor man nemt kan holde styr på mængderne og fordelingen af måltiderne.

 

Kost, sundhed - og kostvejleder

I årenes løb er det i stigende grad kost, motion og sundhed, der har intereseret mig. Jeg motionerer en del timer om ugen, bl.a. som holdinstruktør i et fitnesscenter i Ringsted. Og når jeg er hjemme, hygger jeg mig med madlavning. Eksperimenterende på mit eget amatøragtige niveau. Jeg har en sous vide maskine, men derudover benytter jeg mig ikke af farligt fine Masterchef-teknikker (omend jeg synes det kunne være spændende). Men jeg kan godt lide at finde nogle opskrifter og ændre dem, så de passer bedre til min smag.

I slutningen af 2015 tog jeg Kostvejlederuddannelsen på Fitnessinstitute i København under bl.a. Stine Junge Albrechtsen, Anne Louise Knudsen og Henrik Duer. Og da jeg hørte om Sense, vidste jeg, at jeg gerne ville være Sense-konsulent. Det er jeg så nu, and the rest is history, som man siger !!

HEIDI TAYMYR

KOSTVEJLEDER OG SENSE-KONSULENT

 

Petershøjvej 4

4160 Herlufmagle

heidi(a)heiditaymyr.dk

Tlf. 31 69 33 77

 

HEIDITAYMYR © 2016